Gebakken Havermoutpudding met appel en blauwbessen
per 100 g pudding = ca. 145 kcal
Ingrediënten:
- 300 g havermoutvlokken
- 325 ml amandelmelk of havermelk
- 1 appel
- Ca. 100 g blauwbessen
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- Een koffielepel kaneel
- 1 zakje vanille-canderel
- 1 eetlepel honing of 3 eetlepels Canderel sugarly
Werkwijze:
- Verwarm de melk met de honing of de zoetstof tot tegen het kookpunt.
- Voeg de havermoutvlokken toe
- Kluts de eieren en voeg deze ook toe aan het havermoutmengsel.
- Plet de banaan en voeg samen met de kaneel eveneens toe
- Was de blauwbessen en roer deze als laatste onder het havermout mengsel
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Giet het havermoutmengsel in een ingevette cake-vorm en bak gedurende 50 min.
- Laat 15 min. afkoelen in de vorm.
Tip: Is heel lekker met een lepel lichtjes gezoete magere Griekse yoghurt.