Tip van Kaatje:
Experimenteer met de puurheid van chocolade! Een chocolade van 72% cacao smaakt echt helemaal anders dan eentje van 80% en al helemaal dan eentje van 90%. Het valt trouwens op dat pure chocolade zeer vaak een fairtradelabel draagt.
Door hem toe te voegen aan donkere sauzen, krijg je op het einde een super leuke diepgang. Is dit te bitter? Kaneel, of kaneelsuiker is de redder!
Vegetarische chili met chocolade
Voorbereidingstijd: 15 min
Totale bereidingstijd: 2 uur
Voor 6 à 8 porties
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 kleine ui, fijn gesneden
1 groene paprika, gesneden in dobbelsteentjes
2 tomaten, gesneden in dobbelsteentjes (of 400 gr tomaten uit blik)
2 x 400 g kikkererwten uit blik, afgegoten en gewassen
2 x 400 g kidneybonen uit blik, afgegoten en gewassen
1,2 liter groentebouillon
2 theelepels komijn
1 theelepel zout
45 g donkere chocolade (bv. Bio Fondantchocolade 72% cacao van Oxfam)
Bereiding
Stap 1: in een soeppan, op middelhoog vuur, kook de olie, knoflook, ui en groene paprika tot ze lichtjes zacht zijn, af en toe roeren, ongeveer 5 minuten.
Stap 2: Voeg de tomaten, kikkererwten, kidney bonen, groentebouillon, komijn en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook.
Stap 3: Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen, af en toe roeren, tot het dik is, 1 tot 1 1/2 uur.
Stap 4: Voor het serveren de chocolade erdoor roeren tot deze gesmolten is.
Bron: www.realsimple.com