Een uniek wijnrestaurant
Tim Vos baat in de Vennestraat wijnrestaurant Robijn uit. Het idee ontstond in een kleine wijnzaak in Rome. We kregen daar lekkere hapjes, die perfect pasten bij de wijnen. Toen voelde ik: dit is het. Dit wil ik ook doen. In Genk is er veel horeca, maar ik miste nog een plek waar je speciale wijnen kan degusteren.
De stad heeft me van in het begin echt goed begeleid. Waarop moet je letten in verband met verzekeringen en vergunningen? Welke subsidies kun je aanvragen? Ik ontdekte dat je zelfs subsidies kunt aanvragen als je je zaak digitaliseert, zodat mensen online kunnen reserveren. De stad komt tussen in de kosten, ze betalen de helft voor één jaar. Een schepen maakte me er op attent dat ik subsidies kon aanvragen voor verfraaiingswerken. Zo hebben we de toog volledig kunnen vernieuwen, zonder steun was dat veel te duur geweest.
Nu moeten we de mensen die alleen naar het restaurant komen geen tafeltje meer geven, maar kunnen we ze gezellig aan de toog plaatsen. Zo winnen we ruimte en kunnen we meer mensen bedienen. Als ondernemer voel je gewoon dat het in Genk booming business is, het is een hele fijne stad om iets op te starten.