Podcast 'Ondernemen? Doe es Genk.'

Ondernemen? Doe es Genk!

Genk bruist van ondernemerschap! In deze 10-delige podcast delen Genkse ondernemers hun inzichten, successen en uitdagingen. Van start-ups tot gevestigde namen: ontdek hoe zij ondernemen in Genk en wat deze stad zo uniek maakt.

Elke twee weken op woensdag brengen we een nieuwe aflevering, te beluisteren op YouTube en Spotify.

Planning:

2/4 - Jezelf blijven uitdagen | Deusjevoo & lednlux

Jo Peters richtte Deusjevoo op in 1999 en groeide uit tot een toonaangevend bedrijf in standenbouw en tv-decors. Creativiteit en innovatie staan centraal in hun werk op C-mine. Agatino Sturiale van Lednlux specialiseert zich in maatwerk LED-verlichting en vergelijkt ondernemen met gamen. Samen bespreken ze hoe ze zichzelf én hun bedrijven blijven uitdagen.

 Luister via deze link naar aflevering 1

16/4 - Duurzaamheid en korte keten | Blabloom & Royal Crown

Kim Smeets, mede-oprichter van Blabloom, vertelt hoe ze met haar conceptstore en webshop duurzame en gezonde keuzes toegankelijk maakt voor ouders. Frank Rombouts van Royal Crown legt uit hoe zijn aankoopgroepering zelfstandige keuken- en interieurhandelaars ondersteunt. Een gesprek over duurzaamheid, innovatie en de korte keten.


30/4 - Verkoopkanalen | Wara & Raineri

Olivier Strauven nam op jonge leeftijd het roer over bij Wara en bouwde de retailer uit tot een gevestigde waarde. Gianfranco Raineri, Genks ondernemer van het jaar 2022, combineert een Italiaanse speciaalzaak met een breed distributienetwerk voor horeca. Samen praten ze over de evolutie van verkoopkanalen en hoe ze inspelen op een veranderende markt.


14/5 - Samenwerkingsverbanden | Thor Catering & Brauw

Wim Croonen van Thor Catering biedt een totaalconcept op Thor Park, van lunch tot fine dining. Joris Mentens bracht met Brauw een innovatieve stadsbrouwerij naar de Molenstraat. Ze delen hun visie op samenwerking en hoe ze samenwerkingen benutten om te groeien.


28/5 - Ondernemen als vrouw | Marchetta & Les étoiles

Cerina Marchetta leidt samen met haar familie bouwbedrijf Marchetta, een gevestigde waarde in de sector. Les étoiles is een creatief en inspirerend bedrijf met een sterke vrouwelijke visie. Hoe is het om als vrouw te ondernemen in een traditioneel mannelijke sector? Een openhartig gesprek over kansen en uitdagingen.


11/6 - Overstap naar ondernemen | Rage Room & Wijn Robijn en Ruby

Robby Serneels werkte als logistiek medewerker en opende in november 2024 zijn eigen Rage Room by Ape Industries, waar bezoekers hun frustraties kunnen afreageren door objecten kapot te slaan. Tim Vos, voormalig leerkracht, startte met Robijn Wijnrestaurant in de Vennestraat en opende in 2024 Ruby op de Grote Markt. Een gesprek over de sprong naar ondernemerschap.


25/6 - War for talent | A Tavola Da Fabrizio & Biesmans Group. 

Fabrizio Pignataro runt A Tavola Da Fabrizio, een authentiek Italiaans restaurant in de Stalenstraat. Filip Biesmans en Lorena Civita van Tectum Group vertellen hoe zij inzetten op talentontwikkeling en medewerkersbetrokkenheid binnen hun snelgroeiend bedrijf. Hoe trek je talent aan en hou je hen gemotiveerd?


19/7 - Ondernemen met impact | TRU Global Solutions & De Winning

Vanessa Morini, chemiste met twintig jaar ervaring bij bedrijven als Johnson & Johnson en Sanofi, richtte TRU Global Solutions op en werd een referentie in cleanroomreiniging. Filip Vanlommel van De Winning leidt een maatwerkbedrijf met 300 doelgroepmedewerkers. Hoe creëer je impact met je onderneming?


23/7 - Inclusief ondernemen | Neovia & BLM

Danny Berger van Neovia zet in op persoonlijke en langdurige relaties in de logistieke sector en maakt gebruik van innovatieve technologieën. Stijn Germeys van BLM, oorspronkelijk opgericht voor de heroriëntatie van ex-mijnwerkers, leidt vandaag een bedrijf dat groenonderhoud en competentieversterkende begeleiding aanbiedt. Inclusie als drijvende kracht achter ondernemen.


6/8 - Marketingstrategie | La Chapelle & Bruno Group

Wesley Valletta runt La Chapelle, een restaurant voor carnivoren met een geweten in Genk. Luca Bruno, bestuurder van Group Bruno, vertelt hoe samenwerking en teamgeest de kern vormen van hun succes, van Bruno Foodcorners tot de service stations. Hoe bouw je een sterke marketingstrategie uit?

Luister mee en laat je inspireren door de ondernemers van Genk!