Lola’s

Kevin Vanaken en Rebecca Rice baten ontbijt-, brunch-, en –lunchzaak Lola’s uit aan de Winterslagstraat 20a in Genk-centrum. 

Wanneer is Lola’s geopend?  

Zaakvoerders Kevin Vanaken en Rebecca Rice: “Kevin heeft de zaak opgestart in het jaar 2020, tijdens corona. Toen zette hij in op takeaway. Mensen konden salades en wraps afhalen, maar af en toe ook poké bowls of ramen. Eind 2021 zijn we samen op weekend geweest naar Amsterdam, waar we een heleboel ontbijt- en lucnhzaken tegenkwamen. Toen hebben we besloten om ons concept gedeeltelijk om te gooien. De salades en wraps bleven behouden, maar we zijn toen ook gestart met het voorzien van ontbijt.” 

Waarvoor zouden klanten zeker naar Lola’s moeten komen? 

Zaakvoerders Kevin Vanaken en Rebecca Rice: “Voor onze burgers! Niet alleen voor onze vegan burger, maar ook voor onze pastrami sandwich. Al is een gerecht bijna nooit twee keer hetzelfde. Kevin voegt soms bijvoorbeeld een ander ingrediënt toe, maar dan delen we dat zeker mee aan de klanten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons iets lekker kan eten, ongeacht of iemand bijvoorbeeld allergieën heeft of vegan eet.” 

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om de zaak in Genk-centrum te vestigen? 

Mede-zaakvoerder Rebecca Rice: “Kevin is geboren en getogen in Genk. Dit is echt zijn thuishaven. Hij heeft voor Lola’s ook al een andere horecazaak in Genk uitgebaat, waardoor hij hier een netwerk heeft.” 

Zijn er ook voordelen verbonden aan ondernemen in Genk? 

Zaakvoerders Kevin Vanaken en Rebecca Rice: “Absoluut! Genk is heel erg multicultureel en dat is fijn. De mensen hier zijn open minded en er hangt een leuke sfeer. Hier in het centrum is er daarbovenop een mooi aanbod van ondernemingen en er worden evenementen georganiseerd, waardoor we ook klanten van buiten Genk mogen ontvangen. Een keer gaven klanten aan dat ze tijdens hun rit naar een andere stad een omweg gemaakt hadden om bij ons te komen eten. Dat beschouwden we als een hele eer!” 

Wat maakt Lola’s uniek? 

Mede-zaakvoerder Rebecca Rice: “Wat ons uniek maakt, is volgens mij het niveau van vriendelijkheid. Wij vinden het super belangrijk om steeds een persoonlijke touch toe te voegen en zelf in de zaak klaar te staan voor de klanten. Mensen voelen zich hier thuis en dat is ook onze opzet. We kunnen niet iedereen bij ons thuis ontvangen, dus hebben we van Lola’s onze tweede thuis gemaakt. Zelfs de inrichting, van de schilderijen tot de planten, doet denken aan onze thuis.” 

Hebben jullie hier ooit al iets meegemaakt wat jullie altijd is bijgebleven? 

Mede-zaakvoerder Rebecca Rice: “Het gebeurt wel eens dat kersverse ouders hun baby meenemen en dat ik het baby'tje dan op m’n arm houd, zodat de ouders rustig kunnen eten. Zo was er een keer een mama met een baby'tje van zes weken dat rustig lag te slapen. Net toen ik het eten kwam brengen, werd het baby'tje wakker. Ik heb aangeboden om me te ontfermen over het kindje. Zo’n drie kwartier had ik het baby’tje vast. Dat wist de mama, die heel moe was, echt te appreciëren.”