Mehret: stoofpotje van kip

Mehret Weldelslassie (24) studente


"Ik ben afkomstig uit Eritrea en heb een klein kindje. We vieren de eindejaarsfeesten niet zo uitbundig, maar ik kook dan wel graag een stoofpotje van kip met ui en tomaat. Daarbij serveer ik gekookte rijst."

Recept stoofpotje van kip met ui en tomaat

Voor 4 personen

1 kip, in stukken gesneden (2 drumsticks, 2 dijen, 2 filets, 2 vleugels) – enkele eetlepels arachideolie – 2 uien, fijngesneden – 2 teentjes knoflook, fijngesneden – 5 cm verse gember, geschild en fijngesneden - 2 eetlepels ras el hanut (specerijenmengeling met o.a. komijn en koriander) – peper - zout – 4 tomaten, gepeld en in kwartjes gesneden

Bereiding

Verhit een scheut olie in een grote braadpan. Bak hierin de stukken kip goudbruin aan, aan beide kanten. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg dan de uien toe aan de pan en laat ze 5 minuten meebakken. Voeg dan de knoflook, de gember en de ras el hanut toe. Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de tomaten en een beetje water toe. Zet een deksel op de pan en laat zachtjes stoven gedurende 20 minuten. Haal dan het deksel van de pan en laat nog even inkoken, tot de tomatensaus aan de stukken kip kleeft en niet meer vloeibaar is.

TIP: Serveer met brood of rijst.