Marcel Habetslaan - Guillaume Lambertlaan

WAT GAAT ER GEBEUREN?

Van 18 september 2024 t.e.m. 16 oktober 2024 zal er gewerkt worden op de Marcel Habetslaan en de Guillaume Lambertlaan. De werken omvatten asfalteringswerken en rioleringswerken. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken wordt in twee fases gewerkt.

WAT IS DE VERKEERSHINDER?

Fase 1 - 18/09 t.e.m. 04/10

Tijdens fase 1 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op Guillaume Lambertlaan t.h.v. de Arbeidsstraat t.e.m. de Marcel Habetslaan t.h.v. van de rotonde met de Regenbooglaan. De rotonde van de Guillaume Lambertlaan met de Essenlaan is ook afgesloten. T.h.v. het kruispunt Marcel Habetslaan en de Toekomstlaan wordt een doorsteek gemaakt. Op deze manier kan verkeer omrijden via de achterliggende industrie. Een lokale omleiding wordt in beide richtingen gesignaleerd van de Torenlaan tot aan de Essenlaan via de Marcel Habetslaan, de Regenbooglaan, de Toekomstlaan en de Koning Boudewijnlaan. 

Doorgaand verkeer wordt in de diepte omgeleid via de Henri Esserslaan, de Hermeslaan, de Hengelhoefstraat, de Woudstraat en de Essenlaan.

Fase 2 - 07/10 t.e.m. 16/10

Tijdens fase 2 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn op de Marcel Habetslaan tussen de rotonde van de Marcel Habetslaan met de Regenbooglaan en het afrittencomplex van de Hoevenzavellaan/Torenlaan. 

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Guillaume Lambertlaan, de Zaveldriesstraat, de Gouverneur Alex. Galopinstraat en de Hoevenzavellaan/Torenlaan.

Op onderstaand schematisch plan zijn de beide fases aangeduid. Dit zijn de zones die afzonderlijk worden afgesloten.

WAT ALS ER PROBLEMEN ZIJN?

De dienst Mobiliteit heeft een algemeen meldingsformulier voor problemen m.b.t. mobiliteit. Bij problemen kan u dat formulier invullen. De dienst Mobiliteit bundelt en behandelt deze meldingen dan zo snel mogelijk. De link naar dit formulier vindt u rechts op de huidige pagina.

Schematisch plan Marcel Habetslaan - Guillaume Lambertlaan