Hugo bakt Genks streekproduct

Gepubliceerd op woensdag 4 september 2024 13.48 u.
Als jonge tiener werd Hugo klaargestoomd voor de stiel van bakker. Zijn ouders stichtte in 1970 Bakkerij Goiris in de Vennestraat. "Ik ben er een beetje ingerold maar het was een goede keuze", vertelt hij aan 3600.

Goed dat Limburgers naar hun roots terugkeren, anders was Genk een goede bakker misgelopen. “Mijn moeder was oorspronkelijk afkomstig uit As. Ze kwam in 1970 met mijn vader terug uit Brussel om bakkerij Goiris op te richten in de Vennestraat”, vertelt Hugo (59). “We zijn al 54 jaar hier gevestigd.”

Bakker zijn vraagt veel van jezelf, je partner en kinderen weet ook hij. "Ik ben er een beetje in gerold maar het was toch een goede keuze ondanks dat je sociaal leven altijd op de tweede plaats komt. Maar dat kan ik al eens compenseren met zondagse fietsritjes met vrienden. En ik ook kan rekenen op trouwe medewerkers."

“Eindelijk is de Genker Kroaker een streekproduct”

Amandelkoekje

Samen met bakker Tomassen is hij de enige Genkse maker van de Genker Kroaker. In mei werd het officieel erkend als streekproduct. “Eindelijk, dit amandelkoekje met rozijnen en kokos bestaat al 47 jaar. Het is een recept van alle Genkse bakkers van die tijd. Tijdens de Sint- Martinusstoet delen we ze nog steeds uit.”

Vollebak Vennestraat

Hugo prijkt dit jaar ook op de affiches van Vollebak Vennestraat. “Een hele eer om met zoveel andere fijne collega’s uit de straat een boegbeeld te mogen zijn”, vindt hij. “De sfeer is hier goed, en zeg nu zelf: wie houdt er nu niet van de Vennestraat?”

Tip van Hugo: Vollebak Vennestraat nog op 31/8, 7 en 14/9. Een
verrassing bij de koffie? Haal de Genker Kraoker in huis! Te koop bij Bakkerij Goiris en Bakkerij
Tomassen, en op C-mine.