Genk is een stad vol kleine verborgen genoegens.
Om deze kleine genoegens in het vizier van alle Genkenaren te krijgen, startte 3600 met de reeks Genieters van Genk, met onder andere:
- lekkere keuken;
- vergeten ambachten;
- leuke plekjes.
Alles draait rond de 'keuken'
We gingen op zoek naar adresjes in Genk van winkeltjes of horecazaken waar je speciale dingen kan kopen voor in de keuken en op de thuistafel.
We zochten eenvoudige ingrediënten zoals olies, bloem, tomaten, vis- en vleessoorten, multiculinaire specialiteiten om gerechten mee te maken, maar ook bereide gerechten zoals bijzondere taarten of ovenschotels.
Dus géén dure ingrediënten of gastronomische hoogvliegers, maar wel eenvoudige en heerlijke kwaliteiten die je vooral in buurtwinkels en kleine restaurantjes vindt.
De bedoeling is om:
- mensen meer te laten genieten van hun stad;
- de mensen te stimuleren om ook in andere wijken dingen te ontdekken;
- buurtwinkeltjes en restaurantjes te promoten.
subtitel
-
Ondergrondse pizza's bij Il Sotterraneo
-
Genkse TikToksensatie - Emms2go
-
BRAUW - Zelf bier brouwen in de stad
-
Indiaans eten uit Lulu's Tribal Kitchen
-
Genkse appelwijn, erkend als streekproduct
-
Plantaardige foodies met een missie: Foglia
-
Italiaans topproduct met Genkse roots
-
Bakkerij Tomassen : bakkers met een hart voor vers en lokaal.
-
Pizza uit de hak van de Italiaanse laars.
-
La Chapelle : choqueren op het Kerkplein.
-
Ambachtelijke Koek en Brood
-
Biologische kwaliteit in zuiderse sfeer
-
Meesters in ijs