Ook dit jaar zet Genk On Stage weer volop in op duurzaamheid. Het gratis stadsfestival schakelde enkele jaren geleden al volledig over op herbruikbare drankbekers en eetgerei. Voor de 20e editie pakken ze nu uit met een nieuw en duurzaam mobiliteitsplan. We moedigen alle bezoekers aan om groen naar het festival te komen met een uitgebreid en vernieuwd mobiliteitsplan, boordevol speciale acties van Bruno Foodcorner, vertelt schepen van Evenementen Karel Kriekemans.
Openbaar vervoer
Genk On Stage is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de bus of trein naar het station van Genk en wandel slechts twee minuten naar het hart van het festival. Dit jaar worden de nachttrein en gratis nachtbus voor Genkenaren geïntroduceerd om de festivalervaring nog aangenamer te maken.
Met de nachttrein kan je comfortabel en zorgeloos reizen van en naar Tongeren, Bilzen, Diepenbeek, Hasselt, Kiewit en Bokrijk. Voor slechts € 10,20 koop je een retourticket (heen en terug) via de NMBS-website (www.belgiantrain.be/genk-on-stage). Tickets zijn persoonlijk en moeten samen met een ID-kaart getoond worden bij het instappen. Bovendien ontvang je bij het instappen op de nachttrein een bon voor een gratis pizza, aangeboden door Bruno Foodcorner. Deze bonnen worden door werknemers van Bruno Foodcorner uitgedeeld aan reizigers die de nachttrein nemen, op vertoon van het vervoersbewijs. De nachttrein richting Tongeren vertrekt op vrijdag en zaterdag om 01u35 en op zondag om 00u35 (35 minuten na het laatste optreden). Opgelet, enkel met een geldig toegangsbewijs kan je gebruikmaken van de nachttrein, en de plaatsen zijn beperkt.
Stad Genk biedt ook gratis nachtbussen aan om bezoekers veilig van en naar het festival te brengen. Er zijn vier routes die de Genkse wijken aandoen: route 1 (Kolderbos - Langerlo - Sledderlo), route 2 (Termien – Boxberg - Winterslag), route 3 (Winterslag - Nieuwe Kempen - Zwartberg) en route 4 (Bret - Waterschei - Zwartberg-noord). Elke route vertrekt en eindigt aan Genk station. De bussen rijden op vrijdag en zaterdag van 20u00 tot 02u00 en zondag van 20u00 tot 01u00. De opstapplaatsen zijn bestaande haltes van De Lijn, en waar geen bushalte is, worden tijdelijke GOS-haltes voorzien. Woon je verder dan de routes, maar wil je toch gebruikmaken van het aanbod? Parkeer je wagen dan op de grote parkings van de stad: C-mine, Thor Park, KRC Genk en neem van daaruit de bus.
Fiets
Kom je met de fiets? Stal deze dan op de verschillende fietsenparkings in de stad. Stad Genk voorziet dit jaar extra comfort met een grote, bewaakte fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis (capaciteit van 500 fietsen). Wie zijn fiets stalt op de centrale fietsenparking krijgt ook een bon voor een gratis pizza, aangeboden door Bruno Foodcorner. Deze bon ontvang je als je je fiets gaat parkeren.
De fietsenstalling op het binnenplein van het stadhuis is bewaakt op vrijdag van 16u00 tot 01u30, op zaterdag van 12u00 tot 01u30, en op zondag van 12u00 tot 00u30. Na sluitingstijd is de stalling niet meer bewaakt, maar kan je je fiets nog steeds ophalen. De fietsenstalling op de Kattenberg is niet bewaakt en 24/7 geopend.
Actie fietsdelen met Hoppy
Ook de deelfietsen van Hoppy delen in de feestvreugde. Gebruikers die de code GENKONSTAGE invullen in de Hoppy-app, kunnen vanaf 28 juni 10 minuten gratis fietsen. Er komt een extra dropzone bij de centrale fietsenparking op het binnenplein van het stadhuis. Meer info via www.genk.be/hoppy.
Parkeermogelijkheden
Zijn fiets, bus of trein geen optie om tot het stadscentrum te komen, dan zijn er gratis parkeerplaatsen beschikbaar bij Parking Molenvijver, Parking Limburghal en de kerk van Termien. Betalende parkeerplaatsen zijn te vinden bij Molenvijver, Q-Park Stadsplein, Q-Park Sint-Martinus, Shopping 1, Shopping 2, Shopping 3, en het Station NMBS. Voor mindervaliden zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar in het centrum van Genk (www.genk.be/parkeren-personen-met-een-handicap).
Kom duurzaam naar Genk On Stage en geniet van een groen festival vol voordelen!