Theatervoorstelling 'PELGRIM' door Eva van de Velde

Pelgrim Eva van de Velde


Na een moeilijk pestverleden en een lange ziekte besliste Eva van de Velde uit Retie (nu 28) in 2019 dat ze het anders wilde. Ze stopte drie onderbroeken in haar rugzak en vertrok te voet van Belgiƫ naar Santiago de Compostela: een pelgrimstocht van 2600 kilometer in 110 dagen.


Theatervoorstelling


Een jaar na haar thuiskomst schreef Eva een theatervoorstelling waarin ze haar ervaringen wilde delen met het bredere publiek. Helaas belette de coronapandemie haar om op te treden. Pas in 2023 kon ze in haar thuisbasis Retie, de monoloog voor het eerst spelen.


In augustus konden we haar poƫtische vertelling bijwonen in het schitterende decor van de St. Hubertuskerk in Berchem, die ter gelegenheid van een 40-dagen durend zomerfestival omgetoverd was tot een heus strand met alles erop en eraan. Na afloop waren we er nog meer ervan overtuigd dat we de voorstelling 'PELGRIM' naar Limburg moesten halen.


Eva vertelt over haar tocht, en over de universele thema's van hoop, twijfel, doorzetting en het gemis om die ervaringen uit te kunnen spreken.


Een twee uur durende voorstelling over ontmoeting en vertrouwen, die u met een brede glimlach naar huis zal laten keren.


Deelname


Donativo (= vrijwillige bijdrage). De opbrengst van de donativo zal, conform de wens van Eva, integraal geschonken worden aan een 'goed doel'.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Kapel van het Minderbroedersklooster

Organisatie

Vlaams Compostelagenootschap afdeling Limburg

Filter op categorie