Ingrediënten
Voor 3 personen
- 400 g seitan (stuk of brokken)
- 1 flesje Maredsous (of ander donker bier)
- 2 kleine uien
- 2 stukken peperkoek
- 3,5 beschuit
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje
- 65 g boter
- 3 teentjes look
- 1 tl tijm
- 2 tl mosterd
- 3 el stroop
- 1 el tomatenketchup
- peper, zout
Bereidingswijze
- Snipper de ui en maak de look fijn. Smelt boter in een kookpot en stoof hierin de ui met look, laurier, tijm en kruidnagel.
- Snij de seitan in stukjes en voeg bij de ui. Kruid met peper en zout. Laat 7 minuten stoven.
- Voeg bier, water, bouillonblokje, peperkoek, verkruimelde beschuit, mosterd, ketchup en stroop toe en laat pruttelen tot de saus ingedikt is (zonder deksel). Regelmatig roeren. Dit kan proces kan een uur duren. Serveer met frieten en wat rauwkost. Smakelijk!
Gevonden op: http://veglog.be/2012/09/02/zelfgemaakt-vegetarisch-stoofvlees-met-seitan